lists.openwall.net   lists  /  announce  owl-users  owl-dev  john-users  john-dev  passwdqc-users  yescrypt  popa3d-users  /  oss-security  kernel-hardening  musl  sabotage  tlsify  passwords  /  crypt-dev  xvendor  /  Bugtraq  Full-Disclosure  linux-kernel  linux-netdev  linux-ext4  linux-hardening  PHC 
Open Source and information security mailing list archives
 
Hash Suite: Windows password security audit tool. GUI, reports in PDF.
[<prev] [next>] [<thread-prev] [day] [month] [year] [list]
Date:	Tue, 30 Dec 2014 18:39:43 +0100
From:	Pavel Machek <pavel@....cz>
To:	Tomi Valkeinen <tomi.valkeinen@...com>
Cc:	Aaro Koskinen <aaro.koskinen@....fi>,
	Pali Rohár <pali.rohar@...il.com>,
	Nishanth Menon <nm@...com>,
	linux-omap <linux-omap@...r.kernel.org>, sre@...ian.org,
	Tony Lindgren <tony@...mide.com>, sre@...g0.de,
	ivo.g.dimitrov.75@...il.com, linux-arm-kernel@...ts.infradead.org,
	linux-kernel@...r.kernel.org
Subject: Re: v3.19-rc1 regression(?) on N900


On Mon 2014-12-29 10:04:46, Tomi Valkeinen wrote:
> Hi,
> 
> On 26/12/14 00:21, Aaro Koskinen wrote:
> 
> > ...however, I can confirm that framebuffer is broken:
> > 
> > [    8.230743] omapfb omapfb: no displays
> > [    8.255584] omapfb omapfb: failed to setup omapfb
> > [    8.260620] platform omapfb: Driver omapfb requests probe deferral
> > [    8.284118] of_get_named_gpiod_flags: parsed 'reset-gpios' property of node
> > '/ocp/spi@...98000/acx565akm@2[0]' - status (0)
> > [    8.284271] acx565akm spi1.2: failed to find video source
> > [    8.290069] spi spi1.2: Driver acx565akm requests probe deferral
> > 
> > I bisected it to ef691ff48bc8 (OMAPDSS: DT: Get source endpoint
> > by matching reg-id). When I revert that, also FB works with 3.19-rc1.
> 
> I've attached a patch for this. Only hack-tested on OMAP3 beagle, so
> please report if it works.

This fixes the issue for me.

Tested-by: Pavel Machek <pavel@....cz>


> From fe3e8dde8eae80541a3f3b39c421428ebd02955f Mon Sep 17 00:00:00 2001
> From: Tomi Valkeinen <tomi.valkeinen@...com>
> Date: Mon, 29 Dec 2014 09:57:11 +0200
> Subject: [PATCH] OMAPDSS: SDI: fix output port_num
> 
> After the commit ef691ff48bc8 (OMAPDSS: DT: Get source endpoint by
> matching reg-id) we look for the SDI output using the port number.
> However, the SDI driver doesn't set the port number, which causes the
> SDI display to not initialize.
> 
> Fix this by setting the SDI port number to 1. We use a hardcoded value,
> as SDI was used only on OMAP3 and it's always port number 1 there.
> 
> Reported-by: Aaro Koskinen <aaro.koskinen@....fi>
> Reported-by: Pavel Machek <pavel@....cz>
> Signed-off-by: Tomi Valkeinen <tomi.valkeinen@...com>
> ---
>  drivers/video/fbdev/omap2/dss/sdi.c | 2 ++
>  1 file changed, 2 insertions(+)
> 
> diff --git a/drivers/video/fbdev/omap2/dss/sdi.c b/drivers/video/fbdev/omap2/dss/sdi.c
> index d51a983075bc..5c2ccab5a958 100644
> --- a/drivers/video/fbdev/omap2/dss/sdi.c
> +++ b/drivers/video/fbdev/omap2/dss/sdi.c
> @@ -342,6 +342,8 @@ static void sdi_init_output(struct platform_device *pdev)
>  	out->output_type = OMAP_DISPLAY_TYPE_SDI;
>  	out->name = "sdi.0";
>  	out->dispc_channel = OMAP_DSS_CHANNEL_LCD;
> +	/* We have SDI only on OMAP3, where it's on port 1 */
> +	out->port_num = 1;
>  	out->ops.sdi = &sdi_ops;
>  	out->owner = THIS_MODULE;
>  




-- 
(english) http://www.livejournal.com/~pavelmachek
(cesky, pictures) http://atrey.karlin.mff.cuni.cz/~pavel/picture/horses/blog.html
--
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@...r.kernel.org
More majordomo info at  http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at  http://www.tux.org/lkml/

Powered by blists - more mailing lists