lists.openwall.net   lists  /  announce  owl-users  owl-dev  john-users  john-dev  passwdqc-users  yescrypt  popa3d-users  /  oss-security  kernel-hardening  musl  sabotage  tlsify  passwords  /  crypt-dev  xvendor  /  Bugtraq  Full-Disclosure  linux-kernel  linux-netdev  linux-ext4  PHC 
Open Source and information security mailing list archives
 
Hash Suite: Windows password security audit tool. GUI, reports in PDF.
[<prev] [next>] [<thread-prev] [day] [month] [year] [list]
Date:   Tue, 15 Jan 2019 09:13:03 +0100
From:   Ulf Hansson <ulf.hansson@...aro.org>
To:     Jan Kiszka <jan.kiszka@....de>
Cc:     John Stultz <john.stultz@...aro.org>,
        Linux Kernel Mailing List <linux-kernel@...r.kernel.org>,
        linux-arm-kernel <linux-arm-kernel@...ts.infradead.org>,
        Wei Xu <xuwei5@...ilicon.com>, Ryan Grachek <ryan@...ted.us>,
        linux-wireless@...r.kernel.org, "Reizer, Eyal" <eyalr@...com>,
        Valentin Schneider <valentin.schneider@....com>,
        Tony Lindgren <tony@...mide.com>,
        Kalle Valo <kvalo@...eaurora.org>,
        KISHON VIJAY ABRAHAM <kishon@...com>,
        "Mishol, Guy" <guym@...com>,
        Anders Roxell <anders.roxell@...aro.org>,
        Ricardo Salveti <rsalveti@...lveti.net>
Subject: Re: [PATCH] arm64: dts: hikey: Give wifi some time after power-on

On Tue, 15 Jan 2019 at 09:10, Jan Kiszka <jan.kiszka@....de> wrote:
>
> On 06.01.19 10:53, Jan Kiszka wrote:
> > On 03.01.19 22:32, Ulf Hansson wrote:
> >> On Wed, 2 Jan 2019 at 23:21, John Stultz <john.stultz@...aro.org> wrote:
> >>>
> >>> Adding a few folks to cc from the thread here:
> >>> https://patchwork.kernel.org/patch/10734021/
> >>>
> >>> As this sounds like a very similar issue.
> >>> thanks
> >>> -john
> >>
> >> John, thanks for looping me in.
> >>
> >>>
> >>> On Sun, Dec 30, 2018 at 3:38 AM Jan Kiszka <jan.kiszka@....de> wrote:
> >>>>
> >>>> From: Jan Kiszka <jan.kiszka@...mens.com>
> >>>>
> >>>> Somewhere along recent changes to power control of the wl1835, power-on
> >>>> became very unreliable on the hikey, failing like this:
> >>>>
> >>>> wl1271_sdio: probe of mmc2:0001:1 failed with error -16
> >>>> wl1271_sdio: probe of mmc2:0001:2 failed with error -16
> >>>>
> >>>> After playing with some dt parameters and comparing to other users of
> >>>> this chip, it turned out we need some power-on delay to make things
> >>>> stable again. In contrast to those other users which define 200 ms, the
> >>>> hikey is already very happy with 1 ms.
> >>
> >> According to the discussions we had so far, this doesn't sound like
> >> the correct solution.
> >>
> >> I am intending to post patch soon, however, I am not sure exactly what
> >> solution to pick yet. I will keep you on cc - and of course I
> >> appreciate if you could help to test.
> >>
> >
> > FWIW, the Ultra96 is also affected. Here I worked around it by using a 10 ms
> > power-on delay. The original workaround from the other thread did not help.
> > Looking forward to the proper fix now!
> >
>
> Any news on this regression?

I will post a (or two) patch during the day.

Kind regards
Uffe

Powered by blists - more mailing lists