lists.openwall.net   lists  /  announce  owl-users  owl-dev  john-users  john-dev  passwdqc-users  yescrypt  popa3d-users  /  oss-security  kernel-hardening  musl  sabotage  tlsify  passwords  /  crypt-dev  xvendor  /  Bugtraq  Full-Disclosure  linux-kernel  linux-netdev  linux-ext4  linux-hardening  linux-cve-announce  PHC 
Open Source and information security mailing list archives
 
Hash Suite: Windows password security audit tool. GUI, reports in PDF.
[<prev] [next>] [<thread-prev] [day] [month] [year] [list]
Date:   Sat, 13 Feb 2021 23:33:25 +0100
From:   Heiko Stuebner <heiko@...ech.de>
To:     Sebastian Fricke <sebastian.fricke@...teo.net>
Cc:     dri-devel@...ts.freedesktop.org, devicetree@...r.kernel.org,
        linux-arm-kernel@...ts.infradead.org,
        linux-rockchip@...ts.infradead.org, linux-kernel@...r.kernel.org,
        hjc@...k-chips.com, robh+dt@...nel.org,
        linux-media@...r.kernel.org, dafna.hirschfeld@...labora.com,
        helen.koike@...labora.com, ezequiel@...labora.com,
        cmuellner@...ux.com
Subject: Re: [PATCH 0/6] Support second Image Signal Processor on rk3399

Hi Sebastian,

Am Samstag, 13. Februar 2021, 12:19:57 CET schrieb Sebastian Fricke:
> On 11.02.2021 15:42, Heiko Stübner wrote:
> >Am Donnerstag, 11. Februar 2021, 06:25:15 CET schrieb Sebastian Fricke:
> >> On 10.02.2021 12:15, Heiko Stübner wrote:
> >> >Am Freitag, 5. Februar 2021, 15:55:56 CET schrieb Heiko Stübner:
> >> >> I did some tests myself today as well and can confirm your
> >> >> hdmi related finding - at least when plugged in on boot.
> >> >>
> >> >> I tried some combinations of camera vs. hdmi and it seems
> >> >> really only when hdmi is plugged in on boot
> >> >
> >> >as you can see in v2, it should work now even with hdmi
> >> >connected on boot. My patch ignored the grf-clock when
> >> >doing the grf-based init.
> >> >
> >> >All clocks are on during boot and I guess the hdmi-driver
> >> >did disable it after its probe. The phy_power_on functions
> >> >did handle it correctly already, so it was only happening
> >> >with hdmi connected on boot.
> >>
> >> Thank you very much for solving that problem, I've tested the scenarios
> >> described below and it works like a charm. (With your V2)
> >> >
> >> >
> >> >Btw. do you plan on submitting your ov13850 driver
> >> >soonish?
> >>
> >> Actually, I have posted the patch already see here:
> >> https://patchwork.kernel.org/project/linux-media/patch/20210130182313.32903-2-sebastian.fricke@posteo.net/
> >
> >very cool to see
> >
> >> I currently review the requested changes and questions and will soon
> >> post a second version, but I expect quite some time until it is actually
> >> merged.
> >
> >could you Cc me on future versions?
> 
> Sure will do :)

by the way, you could also answer the v2 series with a

Tested-by: Sebastian Fricke <sebastian.fricke@...teo.net>

so we get some coverage :-)

Thanks
Heiko


Powered by blists - more mailing lists