lists.openwall.net   lists  /  announce  owl-users  owl-dev  john-users  john-dev  passwdqc-users  yescrypt  popa3d-users  /  oss-security  kernel-hardening  musl  sabotage  tlsify  passwords  /  crypt-dev  xvendor  /  Bugtraq  Full-Disclosure  linux-kernel  linux-netdev  linux-ext4  PHC 
Open Source and information security mailing list archives
 
Hash Suite: Windows password security audit tool. GUI, reports in PDF.
[<prev] [next>] [thread-next>] [day] [month] [year] [list]
Date:	Sat, 6 Jul 2013 21:54:26 +0200
From:	Jonas Gorski <jogo@...nwrt.org>
To:	Sebastian Hesselbarth <sebastian.hesselbarth@...il.com>
Cc:	netdev@...r.kernel.org, linux-arm-kernel@...ts.infradead.org,
	linux-kernel@...r.kernel.org
Subject: Second ethernet on kirkwood does not work when probed through DT

Hello Sebastian,

using your DT patches[1] (on top of 3.10) I can't get the second ethernet to work on my kirkwood board.

in my dts file I use:

&mdio {
        status = "okay";
};

&eth0 {
        status = "okay";
        ethernet0-port@0 {
                speed = <1000>;
                duplex = <1>;
        };
};

&eth1 {
        status = "okay";
        ethernet1-port@1 {
                speed = <1000>;
                duplex = <1>;
        };
};

(Both macs are connected to a switch, so use a fixed link, and no phy).

Eth1 gets probed fine, but never gets a link when brought up, and trying to bring it down again hangs the board hard.

Using Florian's older patches, it is brought up fine and works (after adapting the node names of course).

Also I noticed that you named eth1's ethernet1-port node wrongly in (at least) your kirkwood conversion patch[2]; you used

&eth1 {
	status = "okay";
	ethernet1-port@0 {
           must be @1--^
		phy-handle = <&ethphy1>;
	};
};

which results in a null pointer access on boot:

...
[   12.627136] mv643xx_eth_port mv643xx_eth_port.0 eth0: port 0 with MAC address ...
[   12.635955] Unable to handle kernel NULL pointer dereference at virtual address 00000000
[   12.644100] pgd = c0004000
[   12.646821] [00000000] *pgd=00000000
[   12.650418] Internal error: Oops: 5 [#1] ARM
[   12.654702] Modules linked in:
[   12.657778] CPU: 0 PID: 1 Comm: swapper Not tainted 3.10.0 #10
[   12.663634] task: c7827d60 ti: c782e000 task.ti: c782e000
[   12.669073] PC is at mv643xx_eth_probe+0x98/0x708
...


Regards
Jonas

P.S: I'm not on any ML you posted these patches to, so I could not reply directly.

[1] https://patchwork.kernel.org/patch/2632571/ etc
[2] https://patchwork.kernel.org/patch/2811861/
--
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe netdev" in
the body of a message to majordomo@...r.kernel.org
More majordomo info at  http://vger.kernel.org/majordomo-info.html

Powered by blists - more mailing lists